Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

STOŻEK RYŻOWO-JABŁKOWY Z KONFITURĄ ZAPIEKANY W PIANIE

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 15 dag
mleko 2 szklanki
masło 4 dag
cukier puder 10 dag
cukier wanilinowy 1 szt.
jabłka 40 dag
białko 4 szt.
konfitura

Przepis i sposób przygotowania na: STOŻEK RYŻOWO-JABŁKOWY Z KONFITURĄ ZAPIEKANY W PIANIE

Wykonanie:
Mleko zagotować z połową cukru, wsypać ryż, dodać masło i rozgotować na wolnym ogniu. Do przestudzonego ryżu dodać konfiturę do smaku (najlepiej domowej roboty) i wymieszać. Jabłka obrać, pokroić i na patelni rozgotować z cukrem na marmoladkę. Formę posmarować tłuszczem, posypać wiórkami i układać na przemian jabłka smażenia z ryżem w formie stożka. Białka ubić na sztywno z cukrem waniliowym , obłożyć deser i wstawić do nagrzanego piekarnika (pod górną spiralą) do zrumienienia. Gotowy deser polać dowolną konfiturą, można obłożyć sezonowymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tatiana2 08.10.2013 12:05
pomysłowe :)
monisia1977 08.10.2013 07:23
fajnie wyglada
margaret 07.10.2013 22:12
fajny pomysł:)
eMMe 07.10.2013 21:58
Podoba mi się taki deserek:)
iwi 07.10.2013 19:48
Wow jestem pod wraźeniem
nutellla 07.10.2013 19:23
ciekawy stożek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak