Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Bigosik" z jabłek.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
kiełbasa podwawelska 50 dag
cebula 2 szt
oliwa 5 łyżek
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 0,5 łyżeczki
sól, pieprz
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: "Bigosik" z jabłek.

Do tego „ bigosiku” podchodziłem z pewną dozą nieufności, ale danie okazało się rewelacyjne.
Szybkie, lekkie, ciepłe, oryginalne danie na zimową pogodę.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie .Dodać pastę pomidorową i przesmażyć.
Wędliny pokroić w małe paseczki, dorzucić do cebuli, dodać przyprawy i dusić 10min.
Dodać obrane i starte jabłka, dusić 5 min.
Doprawić do smaku, ale "bigosik" powinien być dosyć pikantny.
Polecam ten lekko chrupiący bigosik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 29.09.2016 08:50
Czyli znany bigosik :)
Smaczna_B 08.10.2013 16:59
przepraszam ,ale bigos z jabłek? nie wiem czy bym zjadła!
ao_12 07.10.2013 20:19
nie jadłam jeszcze takiego bigosu, muszę wkrótce wypróbować :)
iziona 07.10.2013 09:06
O mamo!co za kombinacja smaków :)
Paolcia 07.10.2013 08:26
pyyyyyyszneeee!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak