Przepis i sposób przygotowania na: Rolada zaczarowana porzeczkami
Kroki postępowania
Pozostałą śmietanę ubić na sztywno. Dodać do niej cukier puder, żelatynę i 2 łyżki konfitury porzeczkowej. Połączyć składniki. Wstawić do lodówki na 15 minut.
Składniki na ciasto: | |
mąka pszenna | 120 g |
cukier | 70 g |
masło | 70 g |
mleko | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | ¼ łyżeczki |
żółtko jajek | 4 szt. |
cukier | 150 g |
białko | 4 szt. |
Nadzienie: | |
cukier puder | 70 g |
śmietana 30% | 300 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
ponadto : | |
cukier puder | do oprószenia |
porzeczki | do dekoracji |
konfitura | 6 porzeczkowa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: