Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cafe latte

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 200 g
cukier waniliowy 2 łyżeczki
jajko 4 szt
mąka 350 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
mleko 75 ml
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
kakao 3 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cafe latte

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy stopniowo po 1 jajku, cały czas ucierając. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i solą oraz mleko. Mieszamy. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kawę, do drugiej kakao a trzecią pozostawiamy jasną. Ciasto przekładamy do keksówki o wymiarach 6x30 cm. wyłożonej papierem do pieczenia alub posmarowanej masłem. Najpierw część z kawą, potem z kakao a na wierzch część jasną. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku ok 50 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 07.10.2013 16:04
Nie przepadam za babkami (chyba ,że są żywe) ,ale ta kawa mnie nęci.
Małgorzata9 06.10.2013 20:44
fajne ciacho
elka72 06.10.2013 19:34
Jak z kawą to na pewno smaczna:)
msmors 06.10.2013 19:14
pyszności do kawy
kokoszka
kokoszka 06.10.2013 18:36
pysznie wyglada
Dorota59 06.10.2013 18:32
super do kawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak