Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po polsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka biała 1 puszka
fasolka czerwona 1 puszka
papryka żółta 1
papryka czerwona 1
cebula 2
pomidory 5
marchewka 1
pietruszka 1
boczek 20 dkg
kiełbasa śląska 0,5 kg
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz
sól
majeranek
tymianek
lubczyk

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po polsku

Kroki postępowania

1
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na patelni do momentu zrumienienia i przekładamy do garnka. Z kiełbaski zdejmujemy skórkę, także koimy w kostkę, podsmażamy i dodajemy do boczku. Paprykę, cebulę,marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę. Następnie przekładamy do garnka.Wszystko podlewamy litrem wody.
Krok 1 - Fasolka po polsku foto
2
Dodajemy liść laurowy, ziele i pozostałe przyprawy. Dusimy do miękkości. Następnie dodajemy fasolkę z puszek oraz pokrojone pomidory i gotujemy.
Krok 2 - Fasolka po polsku foto
3
Podajemy z pieczywem. Idealna potrawa na chłodniejsze dni. Smacznego:)
Krok 3 - Fasolka po polsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.11.2013 11:11
bardzo lubię
Kasia36 07.10.2013 21:12
Smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak