Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe talarki ze szczyptą papryki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
mąkę
sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe talarki ze szczyptą papryki

Mikserem ucieramy masło na puszysty krem. Dodajemy ser żółty - starty na tarce o grubych oczkach,dodajemy mąkę, sól i ostrą paprykę w proszku. Wszystko razem mieszamy dużą, drewnianą łyżką. Gotowe ciasto przekładamy na oprószoną stolnicę. Zagniatamy i formujemy wałek o grubości 3 cm. Zwijamy do aluminiowej foli i wkładamy do zamrażalki na 30-60 min. Ochłodzone i twarde ciasto kroimy na plasterki grubości ok 0,5 cm. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni C. Pieczemy ok. 15 min., tak aby się lekko zarumieniły. Można je jeść z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookarka 28.10.2013 18:12
świetne talarki , z serem to jest to
gusia1000 18.10.2013 00:17
Pod mój smak.
sylwiusia055 09.10.2013 20:28
pyszne robiłam jak chipsy
eliza135 07.10.2013 17:31
oj zapomniałam już podaję skład: 120g sera,50 g masła,40g mąki,szczypta soli i papryki w proszku
aniagdz 06.10.2013 17:47
a można prosić o proporcje składników? ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak