Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka mięsne smażone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
pieprz
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat
masło 80 gram
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka mięsne smażone

Żeberka płuczemy i kroimy na podłużne kawałki. Następnie przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem, przyprawą do wieprzowiny i przyprawą do żeberek z miodem. Kawałki mięsa układamy w głębszej patelni na rozpuszczonym tłuszczu. Smażymy pod przykryciem (od czasu do czasu obracając mięso i podlewając je wodą, aby się nie przypaliło). Pod koniec smażenia , gdy zobaczymy, że mięso zaczyna robić się miękkie, to smażymy jeszcze przez jakiś czas bez przykrycia. Mięso układamy na talerzu wyłożonym sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 08.10.2013 10:39
Uwielbiam żeberka :)
pati100015 06.10.2013 13:04
pychotka - ulubione danie mojego męża;

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak