Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leśna jajecznica

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 20 dag
maślaki 4-5 sztuk
cebula biała 1 sztuka
masło 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Leśna jajecznica

Kroki postępowania

1
Grzyby obieramy z igliwia leśnego,z maślaczków sciągamy skórkę z kapeluszy i dokładnie myjemy.Kroimy na małe kawałki lub plastry i wrzucamy na suchą patelnię ,smażymy od czasu do czasu mieszając aż cały sok z grzybów wyparuje
Krok 1 - Leśna jajecznica foto
2
wtedy dodajemy 2 łyżki masła ,dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i dusimy aż grzyby będą miekkie około 15 minut..Po tym czasie wbijamy jajka wtedy też solimy i doprawiamy pieprzem mieszajac az jajecznica będzie odpowiednio ścięta
Krok 2 - Leśna jajecznica foto
3
Podajemy z pieczywem pszennym posmarowanym masełkiem. Smacznego:)
Krok 3 - Leśna jajecznica foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 06.10.2013 12:29
Robię podobną- pycha!!!!
sylwia_mc 06.10.2013 12:07
ja też mam już ochotę
gosia47-47 06.10.2013 11:42
mmmm, aż mi ochota przyszła na jajeczniczkę :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak