Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wielowarzywna z odrobina tymianku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 1 garść
marchewka 2 szt
seler 1/2 szt
brukselka 10 szt
por 1 szt
tymianek
masło
śmietana 30%
bulion warzywny 2 litry
ziemniaki 3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wielowarzywna z odrobina tymianku

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . Marchewkę i seler obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Por kroimy w plasterki , fasolkę zieloną kroimy na pół. Na masełku podsmażamy kilka gałązek tymianku. dodajemy pokrojone ziemniaki , marchewkę i seler , obsmażamy. Następnie dodajemy pokrojony por. Mieszamy. Podlewamy bulionem. Gotujemy chwilę i dodajemy pozostałe warzywa. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości warzyw. Następnie wlewamy śmietanę 30 procent mieszamy i zupa jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 06.10.2013 10:57
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak