Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka z morelami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bekon 8 plastrów
bulion drobiowy 1 szklanka
pora 2 sztuki
Morela 4 sztuki
ser ricotta 10 dkg
olej 2 łyżki
listki mięty 1/2 pęczka
masło 1 łyżka
Zasmażka: 3 łyżki
sól, pieprz do smaku
wino białe wytrawne 50 ml
indyk 8 cienkie plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka z morelami

Pory oczyścić i wymyć, jeden pokroić na kawałki długości 6 cm. Morele wymyć, przekroić na pół, po usunięciu pestek pokroić na cząstki. Plastry z mięsa z indyka opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Na mięso wyłożyć listki mięty, kawałki pora i morele, następnie ser. Mięso zrolować, zawinąć w plastry bekonu, spiąć wykałaczkami. Roladki obsmażyć na rozgrzanym oleju. Wlać wino i bulion, przykryć i dusić ok. 40 minut. Drugi por pokroić w krążki i poddusić na maśle. Mięso wyjąć z rondla. Sos zagęścić, doprawić solą i pieprzem. Roladki podać na krążkach pokrojonego pora, polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 19.04.2011 20:36
smaczne
AgaS10 07.04.2011 06:43
ja też bardzo lubię takie połączenie:)
kochanyptysiu 09.02.2011 08:31
uwielbiam mieso z owocami
lucyna15
lucyna15 30.07.2010 14:38
idealnie dopasowane morele :) do dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak