Roladki z indyka z morelami

Roladki z indyka z morelami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bekon

    8 plastrów
  • bulion drobiowy

    1 szklanka
  • pora

    2 sztuki
  • Morela

    4 sztuki
  • ser ricotta

    10 dkg
  • olej

    2 łyżki
  • listki mięty

    1/2 pęczka
  • masło

    1 łyżka
  • Zasmażka:

    3 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • wino białe wytrawne

    50 ml
  • indyk

    8 cienkie plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pory oczyścić i wymyć, jeden pokroić na kawałki długości 6 cm. Morele wymyć, przekroić na pół, po usunięciu pestek pokroić na cząstki. Plastry z mięsa z indyka opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Na mięso wyłożyć listki mięty, kawałki pora i morele, następnie ser. Mięso zrolować, zawinąć w plastry bekonu, spiąć wykałaczkami. Roladki obsmażyć na rozgrzanym oleju. Wlać wino i bulion, przykryć i dusić ok. 40 minut. Drugi por pokroić w krążki i poddusić na maśle. Mięso wyjąć z rondla. Sos zagęścić, doprawić solą i pieprzem. Roladki podać na krążkach pokrojonego pora, polane sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

19.04.2011 20:36
smaczne

AgaS10

07.04.2011 06:43
ja też bardzo lubię takie połączenie:)

kochanyptysiu

09.02.2011 08:31
uwielbiam mieso z owocami

lucyna15

30.07.2010 14:38
idealnie dopasowane morele :) do dania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat