Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w jarzynach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mrożone filety pangi 3
cebule 2
marchewki 3
pietruszka 1
mały seler 1
sól, pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w jarzynach

Cebulę kroimy w plasterki, dusimy na patelni aż się zeszkli. Dodajemy marchewkę i pietruszkę startą na tartce o dużych oczkach i drobno posiekany seler. Delikatnie solimy i doprawiamy do smaku resztą przypraw. Dusimy pod przykryciem ok 15- 20 min., co chwilę mieszając. Rybę posypujemy Kucharkiem i odstawiamy na 15 min. Następnie rybę wkładamy na patelnię, Przykrywamy podduszonymi warzywami i dusimy aż ryba zrobi się biała. Wtedy dellikatnie odwracamy i smażymy jeszcze chwilę. Podajemy z ziemniakami i duszonym groszkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.10.2010 07:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak