Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z kością i nutą musztardy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 szt
mąka
schab 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z kością i nutą musztardy

1. Schab myjemy i kroimy na kotlety z kością.
2. Pokrojone kotlety rozbijamy i nacieramy mięso musztardą.
3. Natarte kotlety panierujemy i smażymy na oleju na małym ogniu żeby mięso nam doszło powoli i przy kości nie było surowe.

Życzę smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 19.10.2013 15:05
lubię takie mięsko :)
malaczarna23 05.10.2013 17:10
pyszny schabik:)
Izabela9 05.10.2013 16:05
Pyszne mięsko.
IwonaDD 05.10.2013 15:38
mega duży schabowy :)pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak