Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADKI PUREE W ANDRUCIE

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniak 1 kg
masło 4 dag
mleko 1/2 szklanki
sól do smaku
dobra wiejska kiełbasa 2 pętka
andrut 2 szt
jaja 2 szt.
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADKI PUREE W ANDRUCIE

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować i przetrzeć przez praskę. Wlać wrzące mleko ,dodać masło i utrzeć na pulchną masę, następnie przyprawić do smaku według upodobania.
Krok 1 - ROLADKI PUREE W ANDRUCIE foto
2
Dobrze ciepłe puree nakładać na andruty , na brzegu położyć pęto obranej ze skórki kiełbasy i zwijać powoli jak rolady.
Krok 2 - ROLADKI PUREE W ANDRUCIE foto
3
Położyć do lodówki aby się schłodziły, po czym ucinać nożem porcje , moczyć z obydwu stron w jajku i panierować w bułce tartej.
Krok 3 - ROLADKI PUREE W ANDRUCIE foto
4
Smażyć na oleju na wolnym ogniu i podawać z surówkami.
Krok 4 - ROLADKI PUREE W ANDRUCIE foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana1 05.10.2013 17:50
bardzo fajny pomysł zabieram do siebie przepis
Pyszota 05.10.2013 16:55
świetny pomysł
Kuchenka 05.10.2013 14:02
no nawet fajne
Lis 05.10.2013 13:42
fajny pomysł:)
Małgorzata9 05.10.2013 13:35
super pomysł
Barbara13 05.10.2013 13:11
Bardzo ciekawy pomysł
Habibi 05.10.2013 12:29
zamiast tradycyjnych krokietów na obiadek, albo na imprezkę - jak znalazł :)
margaret 05.10.2013 12:28
ciekawy pomysł:)
iwi 05.10.2013 12:19
Świetny przepis
Adamorek 05.10.2013 12:15
pycha słodkości
berys18 05.10.2013 12:09
rewelacyjny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak