Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DŻEM ZE ŚLIWEK Z JABŁKAMI

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwek węgierek (bez pestek) 1 kg
jabłek antonówek 1 kg
cukru 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: DŻEM ZE ŚLIWEK Z JABŁKAMI

Śliwki kroimy wzdłuż na połówki lub ćwiartki, przesypujemy cukrem i pozostawiamy na 10-12 godzin. Owoce wraz z rozpuszczonym cukrem i sokiem wkładamy do garnka
i mieszając, gotujemy. Jabłka obieramy, ucieramy na tartce o dużych oczkach, dodajemy do śliwek w momencie, gdy zaczynają być szkliste. Gotujemy dżem, póki nie zacznie krzepnąć. Gorący dżem składamy do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Allice 06.12.2011 19:16
pycha
rosik93 14.04.2011 23:58
mniam
kotlet 25.09.2010 16:01
za rok wyprobuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak