Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziki królowej Sylwii

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 4 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
ostra musztarda 1 łyżka
ocet winny 2 łyżki
oliwa 5 łyżek
małe cebulki 5 sztuk
ogórek konserwowy 1 sztuka
mleko
sól, pieprz, pieprz caenne do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziki królowej Sylwii

Matiasy zalać mlekiem i pozostawić na 3-4 godziny. Żółtka ubić z musztardą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ocet i powoli ubijając, wlewać oliwę - powinien powstać gęsty, lekki majonez. Cebulki i ogórek drobniutko posiekać, dodać do majonezu - doprawić pieprzem cayenne. Śledzie pokroić a 4-5 centymetrowe kawałki, ułożyć w salaterce i zalać sosem majonezowym. Wstawić do lodówki na conajmniej 12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 20.06.2011 12:06
pycha :)
lucyna15
lucyna15 30.07.2010 14:39
mniam do wodeczki ;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak