Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb pełnoziarnisty

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 490 ml
sól 2 łyżeczki
cukier 2 łyzeczki
mleko w proszku 2 łyżki
mąka pszenna 240 gram
mąka razowa 460 gram
drożdże 1 i 1/2 łyżeczki
ziarna słonecznika garśc
ziarna z pestek dynii garść
olej słonecznikowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pełnoziarnisty

Do formy wlej wodę, olej, sól, cukier i mleko w proszku. Następnie mąki i drożdże. Nastaw piecyk na czas ok 3 godz 10 min. i piecz na programie dla chleba pełnoziarnistego ( lub nastaw określony czas). Po 20 min wyrabiania ciasta dodaj ziarna. Po zakończeniu programu wyjmij chlebek na kratkę i pozostaw do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 18.01.2015 16:50
Ja dopiero zaczynam przygode z chlebkiem :) A więc bardzo przyda mi się Twój przepis :)
Agata
Agata 04.10.2013 19:33
super wygląda:)
Mniam 04.10.2013 18:48
He he, widzę że podobne smaki nas dopadły :) też robiłam chlebuś z ziarenkami.
sylwia_mc 04.10.2013 18:46
pięknie wygląda
elka72 04.10.2013 18:31
Uwielbiam takie swojskie chlebki:)
Megg 04.10.2013 18:25
pyszny taki domowy chlebuś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak