Sposób przygotowania
Pierś przekroić na pól w poprzek . Wymieszać oliwę z przyprawami i natrzeć pastą mięso . Wstawić w zamkniętym pojemniku do lodówki ( na całą noc –minimum 3 godziny ). Rozgrzać patelnię grillowi i piec mięso po 5 minut z każdej strony Przykryte pokrywką ) .Potem podlać mięso kilkoma łyżkami syropu , przykryć i smażyć dalej ok. 5 minut . Odkryć – obrócić mięso na drugą stronę i znów podlać kilkoma łyżkami syropu i smażyć przykryte 5 minut .Dolać resztę syropu i dosmażyć pod przykryciem 10 minut przy lekko uchylonej pokrywce by syrop odparował prawie w całości . Tak przygotowane piersi nie są suche a mają wszelkie walory smakowe piersi grillowanych . .
Podawać jako przekąskę z grilla lub jako danie obiadowe ( z ryżem na sypko lub ziemniakami pieczonymi ) .
Podawać jako przekąskę z grilla lub jako danie obiadowe ( z ryżem na sypko lub ziemniakami pieczonymi ) .
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
AGNIESZKA144
czekoladka_m
maciek7