Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia parowana w suszonych kwiatach i koperku z sosem serowym

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 4 filety
sos
ser gorgonzola 300 g
cebula 1 szt duża
ricotta 200 g
śmietana 3 łyzki
koperek 4 łyżki do ryby
MAKARON TAGIATELLE 500 g
oliwa 1 łyzka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
suszone kwiaty (lawendy)
suszone kwiaty (nagietka)
suszone kwiaty (nasturcji)

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia parowana w suszonych kwiatach i koperku z sosem serowym

Rybkę kupiłam świeżą , ściągłam skórę i pokroiłam na 4 części , doprawiałam solą i suszonymi kwiatami , a także koperkiem .
Nad garnkiem z gotującą się wodą ( a w niej makaron ) ustawiłam sitko , bo nie mam parowaru i wyłożyłam filety , przykryłam szklaną miską bądz talerzem , by widać jak się nam paruje . Po ok 8 min będzie gotowa .

W tym czasie na patelnię wlewamy oliwe , ja użyłam taką z zalewy suszonych pomidorów , cebulę siekamy i szklimy na oliwie , dodajemy serek , śmietanę i ricottę , nie doprawiamy , podgrzewamy aż się wszystko stopi ładnie i blendujemy .

Makaron przekładamy do sosu i na wierzch kładziemy rybkę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 06.08.2014 10:55
wspaniale się prezentuje
arbuzowo 05.10.2013 21:21
Wygląda rewelacyjnie
Anna133 05.10.2013 18:13
polecam suszone kwiaty sa wspaniałe w smaku
idealme 04.10.2013 15:02
pyszności! :)
Anna133 04.10.2013 14:43
ta ryba jest mega smaczna , mało ma osci idealna dla dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak