Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostki ziołowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zioła 1 pęczek
olej 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kostki ziołowe

Kroki postępowania

1
Czy też tak macie, że kupujecie duże pęczki ziół, których nie zużywacie na czas. Takie zioła więdną lub gniją i w końcu je wyrzucamy. Ja mam na to sposób. Zioła, których nie zużyję na bieżąco pakuję do malaksera, polewam 2 łyżkami oleju i solę do smaku. Mogą to być wszystkie zioła. Ja najczęściej używam pietruszki, bazylii i hyzopu.
Krok 1 - Kostki ziołowe foto
2
Rozdrabniam je na papkę.
Krok 2 - Kostki ziołowe foto
3
Masę ugniatam w foremce na lód.
Krok 3 - Kostki ziołowe foto
4
Zamrażam. Zamrożone kostki przekładam do pudełeczka i wykorzystuję do zup i sosów. W ten sposób nic się nie marnuje, a szczelnie zamknięte i zamrożone zioła niewiele tracą ze swych walorów zapachowych i smakowych.
Krok 4 - Kostki ziołowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 04.10.2013 15:10
pomysł mega fajny
Kasia35 04.10.2013 14:11
świetny pomysł
Lis 04.10.2013 14:05
świetny pomysł - nie wpadałam na to:)
gibli 04.10.2013 13:20
ciekawe bardzo:)
natalia.doradca 04.10.2013 13:14
pomysł rewelacyjny
adelajda 04.10.2013 12:50
super pomysł na kostki :)
aniagdz 04.10.2013 12:40
ooo ;) zrobię;)
tatiana2 04.10.2013 12:40
fajny pomysł :)
ana1 04.10.2013 12:21
świetny pomysł
Konczi 04.10.2013 12:06
rewelacyjny pomysł, super
sylwia_mc 04.10.2013 11:37
Genialny pomysł, super :)!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak