Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka marynowane z patelni grillowej z surówką paprykowo-arbuzową :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz 1 plaster
cebula 1 szt.
jabłko 1/2 szt.
sok z cytryny 1 łyżeczka
olej słonecznikowy 3 łyżki
pierś z kurczaka 1 szt. duża
olej 3 łyżki
sos sojowy 1 łyżeczka
konfitura żurawinowa 1 łyżeczka
papryka czerwona 1/4 szt.
papryka zielona 1/4 szt.
papryka żółta 1/4 szt.
papryka pomarańczowa 1/4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka marynowane z patelni grillowej z surówką paprykowo-arbuzową :

Zrobić marynatę z 3 łyżek oleju, sosu sojowego, szczypty soli, pieprzu , mielonej papryki i konfitury żurawinowej .Macerować mięso na kilka godzin ( trzymać w lodówce ).Rozgrzać patelnię grillowi ( grill elektryczny lub ogrodowy ).Piec piersi obracając aż zarumienią się i będą usmażone ( czas zależy od grubości piersi – na patelni grillowej średnie piersi piecze się po ok. 5 min z każdej strony ).W tym czasie kiedy mięso piecze się pokroić w piórka cebulę , papryki w cienkie paseczki, arbuz ( po obcięciu skórki ) w kostkę , a jabłko utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) .Wymieszać . Polać dresingiem zrobionym z 3 łyżek oleju, soku z cytryny . Doprawić solą , pieprzem i cukrem do smaku.
Podawać z pieczonymi ziemniakami , chlebkami pita opieczonymi na grillu, lub bagietką zapiekaną w piekarniku ( lub opiekaną na grillu )

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 10.10.2010 22:37
Ale pychotka.
Dorota71 25.09.2010 10:37
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak