Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczko jajeczne.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 60 ml
jajko 3 szt
szczypta soli, pieprzu białego
masło do wysmarowania naczynia

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczko jajeczne.

Mleczko jajeczne wytrawne, nie słodkie, bardzo delikatne, puszyste może stanowić wyborną zakąskę koktajlową.

Mleko zmiksować z jajkami i przyprawami.
Małą foremkę, najlepiej prostokątną wysmarować masłem i wlać do niej masę jajeczną.
Piec w łaźni wodnej w temp.200stop.C około 25-30 min. Mleczko musi być ścięte.
Po ostudzeniu, foremkę zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie i wyjąć mleczko, odwracając foremkę dnem do góry.
Pokroić na małe kawałki, podawać na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nutellla 04.10.2013 13:43
ciekawe :)
oilliwka 04.10.2013 11:40
Nie znałam tego, muszę spróbować!
SylwiaMagdaSabin 04.10.2013 10:48
robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak