Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet łososiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony łosoś 25 dkg
biały ser 25 dkg
mrożony szpinak 25 dkg
jajko 2 sztuki
posiekana zielenina 1 garść
kostka rosołowa 1 sztuka
czosnek 1-2 ząbki
oliwa
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet łososiowy

Szpinak zalać 1 szklanką wrzącej wody zagotowanej z kostką rosołową, pozostawić na 15 minut i dobrze odcisnąć. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać. Szpinak, wędzoną rybę i biały ser przepuścić razem przez maszynkę do mięsa lub zmiksować. Dodać posiekaną zieleninę oraz czosnek, doprawić do smaku. Przełożyć do keksowej foremki wyłożonej folią aluminiową i natłuszczonej. Przykryć płatkiem folii aluminiowej. Ustawić na blaszce z wodą i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 60 minut. Po 45 minutach zdjąć z wierzchu folię i dopiec - pasztet powinien lekko się zarumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.10.2011 21:53
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak