Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem cukiniowo-paprykowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2
ziemniak
cebula
sól
pieprz
masło łyżka
woda 4 szklanki
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem cukiniowo-paprykowa

Obrane ziemniaki kroimy w kostkę, cebulę siekamy w piórka- warzywa podsmażamy na łyżce masła. Przekładamy do głębokiego garnka. Cukinie i paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy i dodajemy do ziemniaków i cebuli. Całość zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem oraz świeżo startym ibirem. Podajemy z kostkami fety lub kleksem kwaśnej śmietany czy jogurtu oraz świeżą bazylią. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ciekawska 02.12.2013 18:34
wzglda fantastzcynie i na pewno tak smakuje
juuusta 04.10.2013 14:09
Dobre jedzenie
Cranberry 04.10.2013 12:40
Pyszniutka zupka;)
tatiana2 04.10.2013 12:01
świeża i zdrowa zupka, kusi swoim zielonym kolorem :)
lara 04.10.2013 11:13
ładnie wygląda!
Ola1984 04.10.2013 10:17
Bardzo fajny przepis na pyszną, rozgrzewającą zupę.
Barbara13 04.10.2013 10:03
świetna zupka
joanna30 04.10.2013 10:00
a do tego chrupiace grzanki, mniam :)
Olga_SK 04.10.2013 09:21
Wygląda apetycznie :)
2milutka 04.10.2013 08:28
uwielbiam taką zupkę :)
Izabela9 04.10.2013 07:25
Ale super zupka, lubię takie kremy.
Ela_K 04.10.2013 07:18
super kremik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak