Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leśne grzyby w tortilli.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 1 kg
cebula 2 szt
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
śmietana 30% 50 ml
bulion warzywny 200 ml
mąka 1 łyżeczka
sól, pieprz
pietruszka zielona
tortilla 4 szt
papryka czerwona 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Leśne grzyby w tortilli.

Oczyszczone grzyby smażymy razem z posiekaną cebulą ,aż odparuje płyn.
Podsmażone grzyby posypać mąką, zalać bulionem, śmietanką, dodać czosnek ,koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz.
Dusimy na małym ogniu pod przykryciem 20min,następnie odkrywamy i podgrzewamy ,aż sos zgęstnieje.
Gotowe ragout posypujemy natką pietruszki, pokrojoną w kostkę świeżą czerwoną papryką i podajemy w miseczkach z tortilli.
Wykonanie miseczek z placków tortilli, jest bardzo proste. Pomiędzy dwie metalowe czy inne żaroodporne naczynia, wkładamy placek i pieczemy 5-10 minut w piekarniku w temp. 200C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.10.2013 00:07
grzybowe tortilli na pewno bardzo smaczne
sasanka 04.10.2013 09:30
Tortilla w wersji bardzo polskiej :D
iwi 04.10.2013 06:24
Super jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak