Ogórki konserwowe :

Ogórki konserwowe :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 litr wody,½ szklanki 10 % octu,1,5 dag soli,2,5 dag cukru

  • ziele angielskie całe

    4 szt. na słoik
  • liść laurowy

    2 szt. na słoik
  • gorczyca biała cała

    1/2 łyżeczki na słoik
  • korzeń chrzanu

    2 cm/słoik
  • ogórki

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć . Ułożyć ciasno w słoikach . Dodać do każdego słoika chrzan , koper, ziele angielskie, liść laurowy , gorczycę . Zagotować zalewę z wody , octu , soli , cukru . Gorącą zalać ogórki w słoikach . Wekować przez 10 minut .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

29.03.2011 18:39
Lubimy konserwowe całą rodziną.

Ewa104

29.03.2011 18:39
Lubimy konserwowe całą rodziną.

gusia1000

18.11.2010 17:48
Na zimę , zawsze warto je robić.

Ewa111

23.08.2010 13:40
pyszne ogóreczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat