Rolady wołowe

Rolady wołowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczeń wołowa

    75 dkg
  • wędzony boczek

    25 dkg
  • ogórki konserwowe

    3 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • musztarda

    3-4 łyżki
  • mąka

    1-2 łyżki
  • olej

    3-4 łyżki
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

  • kucharek

    1 łyżeczka
  • pieprz

    do smaku
  • liść laurowy

    3 listki
  • ziele angielskie całe

    1-2 ziarna
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte mięso pokroić w 1-centymetrowe plastry, pobić lekko tłuczkiem, oprószyć pieprzem, kucharkiem i skropić przyprawą maggi. Boczek, ogórki, paprykę pokroić w słupki, 1 cebulę w piórka. Każdy plaster mięsa smarować musztardą i nakładać po jednym słupku warzyw i boczku, zwinąć w rulon i związać nitką. Obsmażyć rolady na rumiano na mocno rozgrzanym tłuszczu. Zalać wodą w takiej ilości, aby rolady były zakryte, dodać przyprawy, rozgnieciony czosnek oraz posiekaną pozostałą cebulę i gotować do miękkości, uzupełniając od czasu do czasu wodą. Na koniec zagęścić mąką rozrobioną w połowie szklanki wody. Podawać z kluskami śląskimi lub pyzami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

lucyna15

30.07.2010 14:40
uwielbiam je

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat