Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyk z indyka ;

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 30 dag
słonina 15 dag (wędzona)
cebula 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyk z indyka ;

Mięso pokroić w kostkę .Zrobić marynatę z 2 łyżek oleju, 2 łyżek sosu sojowego , 1,2 łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki papryki mielonej , szczypty soli i natrzeć nią mięso. Przykryć i zostawić w lodówce na 2 godziny . Pokroić słoninkę w plasterki , a cebulę w plastry. Namoczyć patyczki do szaszłyków. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i obsmażyć na rumiano mięso. Zdjąć z patelni i zostawić by lekko przestygło. Nadziewać na patyczki na przemian mięso, słoninkę i cebulę ( tak by zrobić 2 porcje ).W małej brytfance na 2 łyżkach oleju ułożyć szaszłyki , polać 2 łyżkami marynaty. Brytfankę szczelnie zawinąć folią aluminiową i wstawić do gorącego piekarnika na 45 minut .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 22.08.2011 21:06
super
iknkirke 22.11.2010 08:18
pycha
bogumiła3 15.09.2010 19:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak