Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z fasolki szparagowej na ostro

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolki szparagowej 50 dkg
marchewka
ziemniaki 3
łyżka masła
sól, pieprz
szczypta chilii
curry 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z fasolki szparagowej na ostro

Do garnka wlać ok. 2l wody. Wrzucić kostkę rosołową i gotować. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Warzywa oraz łyżkę masła dodać do gotującego się wywaru. Gdy marchewka i ziemniaki będą miękkie, wrzucić fasolkę szparagową. Wszystko razem zagotować. Gotującą się zupę z fasoli szparagowej przyprawić solą, pieprzem, szczyptą chilli oraz curry i gotować na małym ogniu przez 25 minut. Po ugotowaniu, zupę zmiksować, aż powstanie krem. Gotowa krem z fasolki można posypać koperkiem. Zupę podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami. Sycącym dodatkiem do kremu z fasolki szparagowej jest pokrojony w wąskie paski wędzony boczek, który można wcześniej podsmażyć na rozgrzanej patelni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 09.10.2013 13:51
napewno pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak