Sposób przygotowania

Buraki obrać i ugotować w całości. Wystudzić i zetrzeć na grube wiórki ręcznie lub w robicie. Starte buraki nałożyć do czystych, wyparzonych słoików. Składniki zalewy zagotować. Buraki zalać gorącą zalewą. Słoiki zakręcić. Buraki w słoikach pasteryzować przez ok. 25 minut. Po wystudzeniu przechowywać w chłodnym miejscu.

*szklanka 250 ml

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    msmors

    podobne robię na zimę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janina

    Ja dodaję jeszcze chrzan;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    sylwia_mc

    uwielbiam buraczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    pyszne buraczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !