Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki wiórki do słoików

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 3 kilogram
woda 1 litr
ocet 10 % 3/4 szklanka
sól 1 1/2 łyżka
cukier 3/4 szklanka
olej 125 mililitr

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki wiórki do słoików

Buraki obrać i ugotować w całości. Wystudzić i zetrzeć na grube wiórki ręcznie lub w robicie. Starte buraki nałożyć do czystych, wyparzonych słoików. Składniki zalewy zagotować. Buraki zalać gorącą zalewą. Słoiki zakręcić. Buraki w słoikach pasteryzować przez ok. 25 minut. Po wystudzeniu przechowywać w chłodnym miejscu.

*szklanka 250 ml

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 03.10.2013 15:27
pyszne buraczki
sylwia_mc 03.10.2013 11:41
uwielbiam buraczki
Janina 03.10.2013 10:55
Ja dodaję jeszcze chrzan;)
msmors 03.10.2013 10:50
podobne robię na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak