Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z indyka z kluskami kopytkowymi :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 łyżka mąki,2 liście laurowe,4 ziela angielskie,30 dag kopytek ( najlepiej zrobić sobie wcześniej kopytka z 3 średnich ziemniak
papryka żółta 1 szt
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 szt
mięso gulaszowe z indyka 1/2 kg
olej 3 łyżki
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z indyka z kluskami kopytkowymi :

Mięso z indyka pokroić w kostkę . Cebulę i paprykę w paseczki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim na rumiano mięso . Przełożyć do rondla . Dodać cebulę , paprykę , ziele angielskie i liście laurowe. Posolić i popieprzyć .Zalać ½ litra wody i dusić na średnim gazie 45 minut. Doprawić do smaku mielona papryką , solą , pieprzem i maggi .Zagęścić mąką .Dodać pokrojone w plasterki kopytka. Podgrzać. Wlać śmietanę. Dobrze wymieszać. Podawać posypany pokrojoną natką pietruszki .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 23.06.2013 00:04
super przepis super zdjęcie :)
Sarenka 02.06.2011 21:27
Ciekawy przepis
Ewa104 21.10.2010 10:08
Dobry obiadek, lubię takie jedzonko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak