królik mnicha w piwie

królik mnicha w piwie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

    1 szt.
  • piwo jasne

    1 but.
  • słonina

    20 dkg
  • kminek Prymat

    1 łyżka
  • rosół warzywny

    1 szkl.
  • powidło śliwkowe (węgierkowe)

    2 łyzki
  • imbir mielony

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Królika obsmażyć na pokrojonej słoninie, posypać kminkiem i przyprawami, dolać piwo na końcu powidło i imbir.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

04.11.2013 21:21
super danie

Miki

03.06.2012 20:04
super

Joanna108

11.12.2011 13:30
Sama nie przepadam za królikiem, ale mój ojciec często go jada, więc spiszę przepis dla niego :).

Grażyna13

09.11.2011 16:14
Pyszny !

eli_555

26.09.2010 22:03
Dawno nie robiłam królika.

gacopierz23

07.09.2010 20:44
Uwielbiam królika w śmietanie muszę wypróbować Twojego

Łucja1

05.09.2010 15:26
w sam raz na odświętny obiad!

Anna189

31.08.2010 18:07
na niedzielę to zrobię

Beata73

19.08.2010 23:43
rewelacyjne na niedzielny obiad!

Beata73

31.07.2010 14:19
dobre i smaczne!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat