Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karmelowy sernik na zimno na kruchym cieście

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 150 dag
masło roślinne 1/2 małe opakowanie
Biszkopty
galaretka 1 smak
masa krówkowa 1/2 puszki
Żelatyna wieprzowa Prymat
serek homogenizowany 500 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: karmelowy sernik na zimno na kruchym cieście

masło rozpuścić, herbatniki pokruszyć lub zmielić, dodać margarynę, dokładnie wymieszać, herbatnikami wyłożyć dno tortownicy dokładnie dociskając,odstawić do lodówki. żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. rozprowadzić w misce 300 gram serka z połową żelatyny. wylać na masę z herbatników. wyłożyć biszkopty. wstawić do lodówki do stężenia.
do pozostałego serka dodać masę krówkową, dobrze wymieszać, dodać żelatynę. wylać na biszkopty. odstawić do lodówki do stężenia. przygotować galaretkę w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody. tężejącą wylać na zastygnięte ciasto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 02.10.2013 16:08
ładne i smaczne ciasto
Czarnula87 02.10.2013 15:53
serniki na zimno zawsze chętnie zjem
Marta1986 02.10.2013 11:42
bardzo smaczne
Michał2 02.10.2013 11:41
fajny sernik
bogusia19 02.10.2013 10:53
ja też bym zjadła
dodi 02.10.2013 10:31
zachęcająco wyglada, MNIAM
gosia1988 02.10.2013 09:40
ale bym zjadła kawałek :)
sylwia_mc 02.10.2013 09:27
apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak