Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A może z parówką ?:

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 łyżki pokrojonej natki pietruszki,1/2 szklanki groszku konserwowego ( 1 malutka puszka Bondouella = 200 g )
parówki 2 szt
ziemniaki 4 szt
jaja 2 szt
olej z pestek winogron 2 łyżki
szczypiorek 4 łyżki (pokrojony)
kukurydza konserwowa 100 g
majonez (czosnkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: A może z parówką ?:

Coś trzeba zrobić na kolację - a co najlepiej ,, wchodzi \"- wiadomo SAŁATKA .
Ugotować na twardo jajka i ziemniaki w mundurkach. Obrać jedno i drugie. Ostudzić .Groszek i kukurydzę odsączyć .Ziemniaki i serdelki obrać ze skórki i pokroić w plasterki , a obrane ze skorupek jajka w kostkę . Wymieszać delikatnie wszystkie składniki ze sobą i z olejem. Dodać majonez .Zamieszać -doprawić do smaku- posypać natką i szczypiorkiem - udekorować. Zostawić w lodówce ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia32
Gosia32 05.05.2011 17:46
super;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak