Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z musem jeżynowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka kremowa 250 ml
mleko 3,2% 250 ml
cukier 10 dkg
cukier waniliowy 1 szt
jeżyny 200 gr
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z musem jeżynowym

Mleko zagotować,rozpuścić w nim żelatynę. Śmietankę razem z cukrem i cukrem waniliowym podgrzać,połączyć z mlekiem,wymieszać,rozlać do foremek, wystudzone wstawić do lodówki na 3 do 4 godzin. W tym czasie jeżyny umyć,(kilka odłożyć do dekoracji)zmiksować z cukrem(do smaku,ja wolę bardziej kwaśne,więc czasem nie słodzę w ogóle). Panna cottę przełożyć na talerz,polać sosem,udekorować jeżynami i listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 02.10.2013 11:53
Wygląda bajecznie:)
Barbara13 02.10.2013 00:47
pyszności :)
Noruas 01.10.2013 22:03
uwielbiam panna cotte a Twoja wygląda rewelacyjnie!
Magda24 01.10.2013 21:52
pyszny deserek
Renata9 01.10.2013 21:45
pyszna panacotta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak