Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

maczanka po tarnowsku

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 0.5 kg
rosół 1/2 litra
bułki 6 szt.
olej 3 łyzki
cebula biała 2 szt.
Czosnek suszony Prymat 1 łyzka
kminek Prymat 1 łyzka
pomodorowy przecier 2 łyzki
mąka tortowa 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: maczanka po tarnowsku

Schab pokroić i ubić, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Zalać rosołem i pokroić cebulę. Poddusić. Dodać czosnek i pomidorowy przecier i doprawić do smaku. Bułki przekroić i wsadzić w środek schab. Polać sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 25.08.2013 14:53
rewelacyjna!!
mamusia1 18.06.2013 17:36
super proste danie
alinka45 29.06.2012 20:36
dobre
eli_555 08.05.2011 23:11
to musi być pyszne
teresa18 15.04.2011 20:16
wyśmienite
usmiech 07.11.2010 10:27
smaczne
Beata73 30.07.2010 10:44
rewelka !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak