Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidło śliwkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 3 kg
cukier 1 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Powidło śliwkowe

Kroki postępowania

1
Śliwki oczyszczamy, przekrawamy na pół, usuwamy pestki.
Krok 1 - Powidło śliwkowe foto
2
Przekładamy do rondla i smażymy...
Krok 2 - Powidło śliwkowe foto
3
Smażmy przez 5-6 dni. W pierwszy dzień przez 2 godziny w następnie dni po 1 godzinie. Dodajemy cukier i smażymy.
Krok 3 - Powidło śliwkowe foto
4
Gorące powidło przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy. Odwracamy do góry dnem.
Krok 4 - Powidło śliwkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak