Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 3 kg
papryka czerwona 2 sztuki
cebula 3 sztuki
cukier 1 szklanka
ocet 1/3 szklanka
sól 1 łyżka
olej 1/3 szklanka
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy

Pomidory sparzamy, usuwamy skórkę i gotujemy około 30 minut. Cebulę oraz paprykę kroimy w kostkę i podduszamy na oleju. Pomidory łączymy z cebulą i papryką, dodajemy przyprawy, ocet, cukier - całość mieszamy, zagotowujemy. Sos miksujemy lub przecieramy przez sito. Gorący sos przekładamy do wyparzonych słoików. Pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 01.10.2013 14:19
nie ma jak domowy przecier

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak