Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana czerwona cebula

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dużych czerwonych cebul 10 szt.
borowików 40 dag
bryndzy 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 12 dag
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana czerwona cebula

Cebulę obrać z wierzchnich stwardniałych liści, przetrzeć zwilżoną w ciepłej wodzie ściereczką i podzielić na dwie części. Z każdej połowy wyjąć kilka warstw. Wydrążone cebule ułożyć na desce, wyjęte środki drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanej oliwie z oliwek. Do cebuli na patelni dodać oczyszczone, umyte i pokrojone grzyby. Masę cebulowo-grzybową podsmażać około 5 minut, zdjąć z ognia, lekko przestudzić i połączyć ze startym serem, tartą bułką i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Wnętrza wydrążonych cebuli oprószyć przyprawami i napełnić przygotowanym farszem. Każdą połowę cebuli owinąć odpowiednim kawałkiem folii aluminiowej posmarowanej oliwą, ukształtować pakieciki i grillować około 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena42 15.10.2011 13:27
ciekawe , chyba warto spróbować
rosik93 09.10.2011 10:47
mniam
agnieszka189 30.07.2010 10:33
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak