Przepis i sposób przygotowania na: Pijak/ Cycki teściowej
Kroki postępowania
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, następnie po łyżce dodajemy cukier. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy olej oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczamy 30 min.
Składniki | |
Biszkopty | |
dżem śliwkowy | 1 słoiczek |
SZKLANKA WÓDKI | |
Biszkopt | |
jajko | 3 szt |
cukier | 6 łyżek |
olej | 6 łyżek |
mąka | 6 łyżek |
proszek do pieczenia | 1 |
białko | 6 szt |
mak | 1/2 szklanki |
kokos | 1/2 szklanki |
cukier | 1/2 szklanki |
Krem: | |
mleko | 1/2 l |
żółtko jajek | 3 szt |
budyń śmietankowy | 1 szt |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
mąka pszenna | 3 łyżki |
cukier puder | 3 łyżki |
margaryna | 250 g |
polewa kakaowa | |
margaryn | 100 g |
cukier | 5 łyżek |
woda | 5 łyżek |
kakao | 5 łyżek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: