Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z jabłkami

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dkg
cukier 15 dkg
margaryna 15 dkg
żółtko jajek 3 szt
jajko 1 szt
śmietana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
amoniak odrobina
jabłka 50 dkg
cukier do posypania jabłek
cynamon Prymat do posypania jabłek
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z jabłkami

Kroki postępowania

1
Z podanych składników na ciasto kruche miesimy ciasto.
Ciasto dzielimy na dwie części.
Krok 1 - Kruche z jabłkami foto
2
Jedną część ciasta rozwałkowujemy i dajemy na formę o wymiarach 23x38 cm wysmarowaną tłuszczem.
Krok 2 - Kruche z jabłkami foto
3
Obieramy jabłka i ścieramy na grubym tarku na ciasto. Posypujemy cukrem i cynamonem.
Krok 3 - Kruche z jabłkami foto
4
Rozwałkowujemy drugą część ciasta i dajemy na jabłka. Ciasto nakłuwamy nożem w kilku miejscach.
Krok 4 - Kruche z jabłkami foto
5
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50-60 minut.
Krok 5 - Kruche z jabłkami foto
6
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Krok 6 - Kruche z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nutellla 30.09.2013 21:37
fajne ciasto :)
sylwia_mc 30.09.2013 18:41
najlepsze .
Ela_K 30.09.2013 17:23
uwielbiam to ciasto
bietka 30.09.2013 17:12
to prawda najlepsze jest jeszcze cieplutkie :)
noninka77 30.09.2013 17:11
najlepsze cieplutkie:)
KasiaK90 30.09.2013 17:09
uwielbiam kruche z jabłkami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak