Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody pod pierzynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

lody waniliowe 1 gałka
lody truskawkowe 1 gałka
gruszka 1 sztuka
banan 1 sztuka
jagody 1 garść
bita śmietana 1 opakowanie
mleko 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Lody pod pierzynką

Gruszkę obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Następnie obieramy banana i siekamy w talarki. Bitą śmietanę wysypujemy do miski i zalewamy mlekiem. Następnie miksujemy mikserem aż będzie sztywna.
W salaterce umieszczamy gałkę lodów waniliowych i truskawkowych. Umieszczamy na nich banana i gruszkę i około łyżkę bitej śmietany na samym wierzchu. na koniec posypujemy jagodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 27.05.2014 18:03
super pierzynka :)
jasiek 30.09.2013 13:03
smaczny deser na koniec lata
Ania321 30.09.2013 12:41
taki deserek to chętnie bym sobie zjadła :)
Sylwia26 30.09.2013 12:20
ale smakołyki :)
sylwia_mc 30.09.2013 12:04
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak