Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka niedzielna

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
żółtko jajek 3
margaryna 25 dag
cukier 1 szklanka
śmietana kwaśna 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka niedzielna

Margarynę z mąką posiekać nożem , żółtka , cukier , cukier waniliowy roztrzepać ze śmietaną do miski dodać resztę składników i wyrobić ciasto . Ciasto wstawić do lodówki na pół godziny . Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach . Połowę ciasta wyłożyć cienko do foremki i nakłuwać i wyłożyć jabłka . Przykryć 2 częścią ciasta . Piec w temp 170 stopni przez 20-30 min .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 22.10.2013 11:58
proste i pyszne ciasto
babeczka007 30.09.2013 09:02
nie nic nie zostało :)
monisia1977 30.09.2013 07:17
super ciacho
Kuchenka 29.09.2013 22:06
dziś też zrobiłam jabłecznik :D
everay 29.09.2013 21:49
tylko w składzie brakuje jabłek:)
Jadwiga/Jaga85 29.09.2013 21:39
Szarlotka:) Został może jeszcze kawałek:)?
Katarzyna34 29.09.2013 20:54
pysznie wygląda
rafał5 29.09.2013 20:08
na pewno przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak