Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aksamitny mus

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1/2 kg
śmietana 30% 3/4 szklanki
jajko 6 sztuk
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
zielony groszek 1/2 szklanki
gałka muszkatołowa Prymat mielona, sól do smaku
Do dekoracji:
rukola

Przepis i sposób przygotowania na: Aksamitny mus

Cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Dodać oczyszczone i pokrojone grzyby. Przesmażyć je przez 15 minut, przyprawić. Długą foremkę keksową wyłożyć folią spożywczą. Jajka wybić, wymieszać ze śmietaną, grzybami i groszkiem. Wlać do formy. Piec w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni przez ok. 20 minut. Podawać z listkami rukoli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 14.02.2012 18:37
brzmi pysznie
Seba 27.12.2011 16:51
smaczny
Zoso 18.06.2011 21:53
fajny mus
Agnieszka191 26.08.2010 21:42
nie robiłam ale chyba będzie trzeba
pauluna
pauluna 26.08.2010 20:50
ciekawe
marzencia2007 18.08.2010 15:47
sama przyjemnosc :)
plocia 17.08.2010 22:13
coś innego ale pewnie pysznego
RenataZ-et 14.08.2010 16:19
Bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak