Melon grillowany w glazurze miodowej

Melon grillowany w glazurze miodowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dojrzałego melona

    1 szt.
  • płynnego miodu

    1/2 szklanki
  • brandy

    50 ml
  • cytryny

    1 szt.
  • cukru waniliowego

    2 łyżki
  • cynamonu

    1 łyżka
  • śmietany 30%

    250 ml
  • cukru pudru

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyty i osuszony melon przeciąć wzdłuż na połowę, odrzucić pestki i pokroić na dość duże cząstki. Ułożyć owoce na natłuszczonej folii aluminiowej i posmarować z obu stron glazurą przygotowaną z miodu, soku z cytryny i alkoholu. Grillować około 15 minut w zależności od wielkości melona i grubości pokrojonych części. Po zdjęciu z grilla każdy kawałek oprószyć cukrem waniliowym wymieszanym z cynamonem. W naczyniu ubić śmietanę na sztywno, dodać cukier puder. Ubitą śmietaną udekorować cząstki melona.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

22.12.2011 18:04
mnaim

leonkot

04.11.2011 14:40
genialna

leonkot

04.11.2011 14:40
genialna

cichor

04.08.2010 10:01
przepis jest świetny.

Natalia/tubisiek

01.08.2010 09:39
super przepis! na pewno jest smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat