Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Melon grillowany w glazurze miodowej

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dojrzałego melona 1 szt.
płynnego miodu 1/2 szklanki
brandy 50 ml
cytryny 1 szt.
cukru waniliowego 2 łyżki
cynamonu 1 łyżka
śmietany 30% 250 ml
cukru pudru 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Melon grillowany w glazurze miodowej

Umyty i osuszony melon przeciąć wzdłuż na połowę, odrzucić pestki i pokroić na dość duże cząstki. Ułożyć owoce na natłuszczonej folii aluminiowej i posmarować z obu stron glazurą przygotowaną z miodu, soku z cytryny i alkoholu. Grillować około 15 minut w zależności od wielkości melona i grubości pokrojonych części. Po zdjęciu z grilla każdy kawałek oprószyć cukrem waniliowym wymieszanym z cynamonem. W naczyniu ubić śmietanę na sztywno, dodać cukier puder. Ubitą śmietaną udekorować cząstki melona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 22.12.2011 18:04
mnaim
leonkot 04.11.2011 14:40
genialna
leonkot 04.11.2011 14:40
genialna
cichor 04.08.2010 10:01
przepis jest świetny.
Natalia/tubisiek 01.08.2010 09:39
super przepis! na pewno jest smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak