Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne babeczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
masło 100 gram
smalec 2 łyżki
mąka kukurydziana 1/2 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
żółtko jajek 1 sztuka
sól 1/2 łyżeczki
Nadzienie:
ryba np mintaj 2 płaty
cebula 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
kukurydza 1/2 puszki
sól, pieprz do smaku
olej 3 łyzki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne babeczki

Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, w razie potrzeby dodajemy więcej maki. Ciasto zawijamy w folie i chłodzimy w lodówce pół godziny. Następnie ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko, wykrawamy kółka i wylepiamy foremki, ciasto w foremkach nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok.20-25 min w temp.170 stopni.
Nadzienie:
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostke cebule, gdy cebulka się zrumieni dodajemy pokrojoną w kostkę rybę i dusimy ok.15 min. W między czasie sparzamy pomidory i obieramy ze skórki, kroimy w kostke i dodajemy do ryby i cebulki, smażymy ok 15 min aby sok z pomidorów odparował, na końcu dodajemy kukurydze i doprawiamy solą, pieprzem oraz paprykami. Przestudzony farsz nakładamy na wystudzone babeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 30.09.2013 12:35
ciekawa przekąska
Olga_SK 29.09.2013 16:16
Dobry pomysł :)
SylwiaMagdaSabin 29.09.2013 15:14
bardzo ciekawe z ryba
adelajda 29.09.2013 14:21
ciekawy przepis :)
Paolcia 29.09.2013 13:47
super przepis ;)
paulina2157 29.09.2013 13:42
ciekawy pomysł
sylwia_mc 29.09.2013 12:40
świetny pomysł
Ewa 29.09.2013 12:12
Oryginalna przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak