Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek marchewkowy dla diabetyków

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki suche
mąka pszenna graham 3/4 szklanki
płatki owsiane 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta
składniki mokre
marchew 3 sztuki
olej 1/3 szklanki
jogurt naturalny 150 g
jajko 2 sztuki
banan 3 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 3/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek marchewkowy dla diabetyków

Marchew obrać i potrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać rozgniecione banany i resztę mokrych składników. W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki, a następnie połączyć je z mokrymi. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, a boki wysmarować cienko olejem i wysypać mąką graham. Piec od 30 minut do 1 godziny, w zależności jak jest grubo ciasta, w temperaturze 170 stopni. Sprawdzić patyczkiem, czy jest suchy. Ciasto jest wspaniałą alternatywą dla osób, które nie mogą jeść słodyczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 20.06.2014 14:53
ciekawy przepis
sylwia_mc 29.09.2013 06:28
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak