Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sowy.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sowy 10 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
jajko 1-2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sowy.

Kroki postępowania

1
Sowy obmywamy zimną wodą i kładziemy na ręczniku papierowym do momentu wyschnięcia. Każdą sowę solimy wg uznania.
Krok 1 - Sowy. foto
2
Na talerzu rozbijamy jajka, na drugim wysypujemy bułkę tartą.
Sowę obtaczamy w jajku a następnie w bułce.
Krok 2 - Sowy. foto
3
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Może być to rama lub olej.
Smażymy jak kotlety na złocisty kolor. Można teraz popieprzyć sowy.
Krok 3 - Sowy. foto
4
Sowy są delikatne i lepiej je smażyć na małym ogniu.
Podajemy z chlebem/bułką lub jak ktoś woli z ziemniakami.

Smacznego!
Krok 4 - Sowy. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 29.09.2013 08:42
takich grzybów jeszcze nei jadłam ciekawe
Jadwiga/Jaga85 28.09.2013 20:40
Ńigdy nie jadłam, ale trzeba to zmienić:)
Agata3 28.09.2013 18:47
Lubię takie sowy, pyszniutkie są ;)
sasanka 28.09.2013 18:33
pyszne kotleciki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak