Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona marynowana z jabłkami, śliwkami, żurawiną i cebulą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty czerwonej 1/2 kg
soli 1 łyżka
cukru 1 łyżka
jabłka 1 szt.
wody 1,5 szklanki
octu 6 łyżek
śliwek kalifornijskich 10 dag
żurawiny 10 dag
cebuli 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona marynowana z jabłkami, śliwkami, żurawiną i cebulą

Kapustę oczyścić, umyć i poszatkować w paski. Dodać obrane i pokrojone w plastry jabłka, cebule pokrojone w piórka, przepołowione śliwki i żurawinę. Wymieszać składniki, przełożyć do słoików, zalać gorącą zalewą (z wody, soli, cukru, octu i przypraw) i pasteryzować około 30 minut. Podawać jako dodatek do dań obiadowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 06.10.2011 09:00
Zapraszam do wypróbowania moich przepisów - zapewne znajdziecie Państwo coś odpowiedniego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak